03 december 2012

Julen närmar sig

Älskar adventstiden med alla julpynt och ljus. För min del tänker jag låta bilderna tala för sig själva:





23 november 2012

Höstmys i väntan på julen

Jag kunde inte hålla mig längre med julpyntandet så två små tomtar fick smyga fram på min hylla lite för tidigt. Hittade dem för endast 2,95 €/st vid S-market i Kronoby. Höjde även mysfaktorn med en mysig liten lykta som jag hängt i taket. Den hittade jag vid Minimani i Karleby för 6,50 €.





13 november 2012

Flyttning

Har nu flyttat över alla inlägg från gamla bloggen till den nya, så nu ska vi bara hoppas på att jag kommer att ha en motiverad och inspirerad vinter framför mig! ;)

Bilden är från Öuran i somras.



Dagens projekt: Onepiece!


 
Nu när det är höstlov är det ju minsann skönt att ha en mysdräkt att krypa ner i, så jag bestämde mig för att göra en onepiece. Jag har länge velat ha en men de kostar ju en hel del så jag inhandlade lite tyg, tråd och en dragkedja och detta belv resultatet. 
 
 
Priset för denna blev 23,85 € - med andra ord mycket billigare än ur affären!

Gammal kartongburk


Pappa gav mig en gammal burk som är från 50-talet som han fått av någon gubbe. I Jakobstad skulle man börja göra saltade nötter men det slog inte igenom. Dom var helt enkelt före sin tid, så burkarna har oanvända blivit sparade alla dessa år.
Gamla detaljer är något jag verkligen är fäst vid. Efter en stunds funderande beslöt jag mig för att den skulle få bli min nya penselburk!


Vinnaren i tävlingen

Tävlingen har nu avslutats och vinnaren blev MARIAgrattis! :) Hon hade gissat på en filt och det är precis vad det blev. Kommer ha mycket glädje av den mysiga hemmakvällar med tända ljus i höstmörkret. <3




Handdockor och presentpapper


Min kära brorsdotter fyllde hela 6-år för några dagar sedan <3 I present hade jag virkat två handdockor åt henne av garn som är färgat i olika färger. Superenkla att göra och gåvan var en väldigt uppskattad present! 
För att få mera personligt och roligare presentpapper så klottade jag bara lite på en A4:a, man blir som ett litet barn på nytt! :)





TÄVLING!


Uppdateringen har varit lite slö på senaste tiden p.g.a. ett större projekt som jag påbörjat, men för att hålla er underhållna har jag nu tänkt ordna en tävling! Allt DU behöver göra är föjande:

1. Gissa vad jag gör och skriv en kommentar med vad du tror att det är, ditt namn och din e-postadress.
2. Dela min blogg på Facebook eller på din blogg.
 
Eftersom jag är snäll tänker jag ge er en ledtråd: HÖSTMYS!
 
 
Vinnaren lottas ut bland de rätta svaren och belönas med ett virkat mobilskydd i grått eller brunt!
 
 
Tävlingen avslutas söndagen den 7 oktober 2012.

Rea vid Prisma

Tog lite Etti-time efter skolan igår och gick och mös en stund på prismas inredningsavdelning. Hittade detta superhärliga kuddfodral för endast 6 €, Me like!


Gladare nyckelknippa


Blev trött på min vanliga nyckelknippa så jag bestämde mig för att göra den lite färggrannare. Superenkelt och supersnabbt pyssel!
Tog helt enkelt bara loss de bitarna jag ville måla och målade dem med olika nagellack. Nycklar är roligast att göra om, t.ex. bara måla dem en färg, måla små prickar eller kanske evetuellt limma fast nageldiamanter (när jag kom på detta tänkte jag genast på min kära vän Marie!) Varsågod, här är resultatet på min nyckelknippa!





Virkad kudde nr. 3

Den tredje och sista kudden är äntligen färdig!




Inspiration

Ifall man har en lite sämre dag kan det vara svårt att hitta inspirationen. Därför ska jag rekommendera en blogg och en tidning för er som jag får jättemycket inspiration från.
 
En superhärlig blogg! Nu som då laddas det upp nya pyssel och tips som är både enkla och roliga både för stora och små. Hennes design på bloggen inspirerar också. 




101 idéer
En tidning som utkommer några gånger i året full med olika tips, mönster, pyssel och artiklar om inredning och design. Kan sitta och läsa och bläddra i tidningarna om och om igen och varje gång blir jag inspirerad till att skapa något nytt! De har även tävlingar så man kan vinna olika saker och böcker.
På deras hemsida http://www.101ideer.se/ hittar man även jättemycket intressant!




BIldbomb

Efter att jag och min vän Marie suttit och pratat om lägenheter, det aktuella om att flytta hemifrån och sökt efter möbler på nätet blev jag inspirerad att göra en förändring med mitt eget boende hemma hos mamma och pappa. Tyvärr är vissa bilder för stora men jag tänkte ändå ta och visa er resultatet:





Mina små sängkamrater och en babyfilt som jag virkat.


Spegelblomman är ett projekt som jag gjorde redan för längesedan. Jag råkade i misstag ha sönder en spegel (sju års olycka fungerar inte på mig!) och bestämde mig för att göra något trevligt istället för att slänga bort bitarna. Jag ritade först konturerna på väggen så som jag ville ha blomman och limmade sedan bara dit bitarna. Blevjättenöjd med resultatet! 
Väggordet minns jag inte varifrån jag köpte, bara att de hade rea på någon nätbutik


Tyvärr en VÄLDIGT suddig bild, men hursomhelst så ser man anslagstavlan jag fixade till och lampskärmen jag också visat förr. Jag kom på en ny funktion för den (i inlägget om den hängde den i taket) och satte helt enkelt en liten vägglampa att stå på bordet och lampskärmen över. Superhärlig mysbelysning kan jag lova!




Kuddar med virkat mönster


Har gjort två svarta prydnadskuddar med ett virkat mönster på ena sidan. Den virkade delen har jag helt enkelt bara virkat runt och runt tills jag fått en önskad storlek (dessa är ca 30 cm i diameter) och sedan har jag klippt ut två svarta delar av vanligt tyg. Bara att sy ihop och fylla med vadd, voila!
Håller även på med en persikofärgad, bild kommer när den är klar!




Målad fruktlåda

Jag har ett väldigt opraktiskt klädskåp som bara har tre hyllor, en stång för klädhängare och inga dörrar. Kom då på att jag skulle ta en gammal fruktlåda i trä, måla den vit och sätta mina underkläder i den!


Flera telefonskydd



Virkat mobiltelefonskydd

Superenkelt och går snabbt! Har gjort flera olika, bilder på dem kommer kanske senare. Detta telefonskydd har jag bara virkat runt var efter varv tills jag fått en lämplig längd och sedan fäst i ena änden. Har även gjort några av mormorsrutor som blev riktigt söta.



Målade stenar

Något av det roligaste jag vet är att helt enkelt måla stenar! Passar även utmärkt för de yngre som ni ser. Det finns absolut inget som hindrar en och man får verkligen låta fantasin flyta iväg. För min del blev det endast bokstäver och en svamp denna gång medan brorsdottern flöt på lite mer. ;)
Allt man alltså behöver är bara stenar och färg. Ifall man vill ha stenarna utomhus ska man komma ihåg att tänka på att använda en vattenfast färg. Enjoy!